Begrafenisauto leasen

Wanneer je als uitvaartondernemer een begrafenisauto wilt gaan leasen zijn er een groot aantal mogelijkheden. Voordat je een keuze gaat maken is het goed om een aantal zaken helder te krijgen.
Het kiezen van een nieuwe of gebruikte begrafenisauto, dit op basis van operational lease of financial lease.

 

Als begrafenisondernemer is het belangrijk dat je de juiste rouwauto hebt waarmee je ten allen tijden goed je dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren. Je kan kiezen voor een begrafenisauto of overbrengauto. Niet een goede zitpositie en rijcomfort zijn belangrijk, maar dat de uitvaart stijlvol wordt uitgevoerd. Als je al een keuze hebt gemaakt voor de juiste hearse komt natuurlijk de vraag op welke manier ga ik de rouwauto betalen. Financial of operational lease is hierbij vaak een hele geschikte oplossing. Een begrafenisauto leasen is namelijk niet alleen financieel een goede optie, maar ook erg eenvoudig.

 

Er zijn vele voordelen aan het leasen van een begrafenisauto’s

Zo hoeft het aankoopbedrag niet in een keer te worden betaald. Je hebt de keuze om de lijkauto op je eigen balans te zetten (financial lease) of op de balans van de leasemaatschappij (operational lease).

 

Bij financial lease betaal je maandelijks een vast bedrag een aflossing en rente (rente kosten zijn aftrekbaar) en wordt de begrafenisauto aan het einde van de looptijd jouw eigendom. Wel moet je vooraf de BTW over het gehele bedrag betalen, maar dit ontvang je uiterlijk het volgende kwartaal weer terug. Bij financial lease heb je de keuze uit een nieuwe of gebruikte begrafeniswagen. Als je kiest voor een nieuwe rouwwagen om te leasen dan betekent dit dat je in het begin een vrij grote afschrijving dient te doen. Mocht het boven de begroting gaan dan kun je er ook voor kiezen een tweedehands rouw te kopen. Binnen de gebruikte wagens zijn er zeker te vinden die nog niet zoveel kilometers gelopen hebben of die nog jong zijn, maar vooral belangrijk die voldoet aan de door jou gestelde eisen. Omdat het aanbod bij Budget Hearses groot is, is er zeker kans dat ook jij een rouwauto of overbrengauto naar je zin vindt.

Als je kiest voor operational lease betaal je een vast maandbedrag en zijn hier alle service componenten bij inbegrepen. Je hebt geen omkijken naar de kosten voor reparatie, onderhoud en banden. Bij het leasen van een uitvaartwagen ben je automatisch gedekt door een verzekering, ook met meeverzekeren van gevolgschade (wanneer je bijvoorbeeld je werkzaamheden niet meer kan uitvoeren) behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast ben je geen onnodige tijd kwijt aan administratiekosten en kun je al je waardevolle tijd in jouw onderneming investeren. Zo wordt jouw leven als begrafenisondernemer weer een klein beetje makkelijker. Je betaalt dus een vast bedrag per maand en hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten.

 

Omdat niet iedere begrafenisondernemer dezelfde wensen heeft en de wagen voor hetzelfde doel zal gaan gebruiken zijn er veel verschillende begrafeniswagens te koop, het is helemaal afhankelijk van de wensen die je stelt aan je begrafenisauto, of corbillard zoals de fransen en noemen.

Omdat veel uitvaartondernemers niet zonder auto kunnen maar dit een tamelijk grote uitgave is als je deze koopt en in één keer dient te betalen kiezen veel mensen voor leasen. Dit betekent dat je niet direct een groot geldbedrag tot je beschikking hoeft te hebben maar dat je maandelijks een vastgesteld bedrag betaalt voor het leasecontract. Graag bespreken wij wat binnen jouw bedrijf de wensen en mogelijkheden zijn.

Translate »