Duurzaam ondernemen? Budget Hearses neemt hierin zijn verantwoordelijkheid en innoveert en ontwikkelt onder het label “E-Hearse” emissie vrije uitvaartwagens. Verkoper Ralph van Ravensteijn vervult daarnaast ook een actieve rol bij GreenLeave, een samenwerkingsverband van uitvaartondernemers die streven naar 100% duurzame uitvaarten in Nederland.

Vorig jaar is in opdracht van Budget Hearses de fabriek begonnen met het bouwen van de Tesla begrafenisauto waarbij de grootste uitdaging ligt bij het behoudt van het Tesla-design en de mogelijkheid om eenvoudig veel bloemen mee te kunnen nemen.

Door de jarenlange ervaring van de eigenaren en intensieve samenwerking met de fabriek is dit gelukt. Voor de bloemen is een ingenieus bloemenrek ontwikkelt, hierover later meer.

Er is gezocht naar een mix van de moderne Tesla-rondingen en de gebruikelijke Noord Europese strakke lijnen. De achterklep heeft bijvoorbeeld de specifieke “Tesla” spoilers behouden en staat in een ietwat rechte positie, wat de auto extra cachet geeft.

Zoals de Amerikanen zeggen “the devil is in the detail”, het gaat om de details.

Momenteel worden de carrosserie- en interieur mallen ontwikkelt, zodat de auto seriematig kan worden gebouwd. Door deze manier van bouwen kan de auto tegen een competitieve prijs worden geproduceerd.

Door de eigen lease-afdeling kan Budget Hearses tegen een zeer scherp maandtarief leveren.

Budget Hearses verwacht de eerste Tesla rouwauto in juni aan de nieuwe eigenaar af te leveren.

Onderstaand een impressie!

Foto 2: De contouren worden uitgezet, daarna strak gemaakt zodat de mallen kunnen worden getrokken.

Foto 2: De carrosserie is strak gemaakt en klaar om mallen te maken.

Foto 3: Het interieur is in CAD-tekening gezet en wordt daarna geproduceerd.

Meer weten?

Heeft deze auto uw interesse gewekt en wilt u meer weten over dit project of over duurzaam ondernemen in uitvaartvervoer?
Schrijf dan in op de nieuwsbrief via: www.tesla-begrafenisauto.nl
En/of neem contact op met Ralph van Ravensteijn, hij vertelt u graag alles over deze elektrische begrafenisauto.