Chauffeursopleiding

U bent een professional in uitvaarvervoer, een chauffeur in hart en nieren en u doet er alles aan om het vak tot in de puntjes te beheersen. Vakmanschap vraagt nu eenmaal om permanente ontwikkeling. Opleider Professional Driver ondersteunt u daarbij met professionele cursussen voor een korte of langere periode. 

Budget Hearses en Bruseco maken het samen mogelijk!

In deze vakopleiding komen de volgende aspecten aan bod:

U dient op de hoogte te zijn van alle wettelijke aspecten die samenhangen met de uitoefening van deze ambacht; Deze vakopleiding geeft u de wettelijke kaders waarbinnen u functioneert als chauffeur Rouwauto of Chauffeur Volgauto; Daarnaast wordt u bewust gemaakt van specifieke vaardigheden die u dient te beheersen. Als Chauffeur Uitvaartvervoer vormt u een belangrijke schakel in de uitvaartceremonie. U ontzorgt de familie (rouwenden) en verzorgt de logistiek van de overledene en de betrokkenen. Alles moet tot in detail kloppen en volgens opdracht en etiquette (of protocol, wanneer de overheid erbij betrokken is) worden uitgevoerd. Onder regie van de uitvaartleider en in samenspel met uw collega-chauffeurs. Tegelijkertijd bent u direct betrokken bij mensen die een rouwfase doormaken en veelal emotioneel zijn, uw passagiers maken een stressvolle periode door. Tijdens de opleiding leert u, samen met uw vakgenoten, hoe u hiermee om kunt gaan. Deze training Chauffeur Uitvaartvervoer richt zich op de drie eerdergenoemde belangrijke pijlers binnen uw vakgebied. Aan het einde van de vakopleiding heeft u de volgende aspecten geleerd:

  • U bent bekend met de wetgeving rondom het uitvaartvervoer (en daarmee uw verplichtingen);
  • U kent de etiquette die van toepassing is op de uitvaart. Dit houdt in dat u volledig op de hoogte bent van de beroepshouding, het gastheer zijn, discretie en ethiek;
  • U heeft kennis van de rollen die personen hebben tijdens de uitvaart;
  • U leert alle basisvaardigheden en bent in staat u ook aan te passen aan andere gebruiken en gewoonten (als dit past binnen de ritopdracht);
  • U heeft kennis m.b.t. specifieke rijvaardigheidstechnieken die passen bij een rouwstoet (volgauto) en het vervoer van een overledene in een rouwauto. U oefent dit in de praktijk.

Driek van Erpstraat 39

NL-5341 AK Oss

Telefoonnummer

+31 (0)636538327

Translate »